måndag 30 juni 2008



Jag och min älskling var på merkado i helgen. Vi träffade Majtjho. Det var jätteroligt att få träffa henne, kändes nästan som om vi redan kände varandra. Min rosablommiga kasse fick följa med så att hon skulle känna igen mig (hon fick en sådan av mig i senaste hemlispaketet). Jag fick en Torild av henne, så himla snällt! Den bor i min kasse så jag kan krama den om jag känner mig stressad eller bara lite ensam. Man blir så lugn och glad av en liten Torild i handen!

lördag 28 juni 2008


Waldorfdocka på gång. Det tar tid och är många moment om man ska göra enligt konstens alla regler vilket jag vill. Jag ska ju sälja leksaker på merkado i augusti och tyckte det var ett bra tillfälle att äntligen prova göra dockor. Tanken är att det ska bli en eller ett par till innan sommaren är slut, och förhoppningsvis en del andra enklare leksaker också. De här dockorna är nog ganska svårsålda för de blir DYRA. Väldigt roligt är det i alla fall att göra dem.

Hängselbyxor till Sarahs underbara lilla bebis. Matchande kjol till den nyblivna storasystern. Färgerna ser lite konstiga ut på bilden, det ska vara orange och brun.

onsdag 25 juni 2008

Det är dags för en liten sommarhemlisomgång. Den här gången ska vi byta tröjor/tunikor med varandra. Om min hemlis inte vill sy en vuxentröja så går det bra att fylla på mitt lilla förråd av oemotståndliga små barnkläder till framtida barn. Annars blir jag glad för något annat också.

Vilken storlek?
Till mig strl 38 (byst 90, midja 70, stuss 100).
Vilka färger?
Alla utom svart, men helst gult,orange,rött,brunt och grönt
Vilka material?
Naturmaterial
Vilken stil?
Retro, gärna storblommigt. Är inte så mycket för en massa onödiga detaljer, gillar det enkla. Unisex om det är till barn. Inga döskallar och kamouflage-mönster.
Vilken sorts böcker?
Romaner kanske, inte läskiga grejer i alla fall.

måndag 23 juni 2008


Har längtat så efter att hinna sy lite till mig, och nu hade jag tid att unna mig en ny kjol till midsommar. Härligt! Den tog ju inte så lång stund att sy i och för sig men den gör mig glad. Om den ser stor ut beror det på att den hänger på en barngalge. Glad sommar allihopa!


Jag fick den här bilden på en liten sötnos som fick soliga byxor på brunnsdagen. Hans mamma syr också, kolla lyckopinglan. Där finns också fler bilder på byxorna. Tack för bilden, Liselott!

Shorts beställda till en liten pojke som fyller år. Sydda i tyget jag fick i senaste hemlisomgången. Kanske första gången jag syr något blått...

lördag 7 juni 2008


Jag har en fantastiskt snäll nästkusin som heter Monica. Har fått låna en hel pärm med roliga barnklädesmönster av henne. Hittade bland mycket annat mönstret till de här byxorna i den. De oranga hängselbyxorna med månar som jag sytt tidigare är gjorda efter samma mönster. Även mitt bollmönster är från denna fantastiska pärm. Som om inte det var nog fick jag en stor bit jättefin orange-röd mönstrad frotté när jag var hos henne i helgen. Tack snälla Monica!

Pennfodral till en god vän. Sytt i ett av mina favorittyger, fodrat med gult bomullstyg.

onsdag 4 juni 2008


Jag fick en stor bit av detta härligt soliga tyg av en vän (granne tills för några dagar sen) mot att jag sydde en jacka till hennes son. Jag har sagt det förut och säger det igen, jag älskar när pojkar får blomma såhär! Det syns inte på bilden men i ärmsluten är det likadan orange mudd som i nederkanten.


En solhatt till mig. Tror det här är mitt favorittyg för tillfället. Tyvärr var biten så liten så den bara räckte till en hatt. Och så finns det lite smulor kvar till bollar och annat smått.