måndag 5 november 2012

Tomattipset























Idag blir det ett litet husmoderligt tips för omväxlingens skull. Tomater är en sak som jag har odlat med varierande framgång nästan varenda år tror jag. I år blev det väldigt många och en del är fortfarande gröna. Uppe på takterassen här i vårt hus mognar de fint än, men ute på kolonin är det för kallt.
















Har ni också gröna tomater, gör marmelad! Jag kokade ihop skivade små gröna tomater, syltsocker, färsk ingefära och vältvättade tunt skivade citroner, tycker det blev riktigt gott faktiskt. Dagens tips!

4 kommentarer:

Sanna sa...

Låter riktigt intressant..hmm får spara tipset till nästa år. =)

Anonym sa...

Måste bara tipsa tillbaka att gröna tomater blir röda, fina och goda om man lägger dom helt mörkt i skafferiet. Prövade förra året och trodde aldrig det skulle funka, men det blev jättebra!
Passar på att tacka för en fin blogg.
Josefin

Solveig Lövendahl sa...

Josefin, tack för tipset! Jag trodde de skulle ha ljus, har provat både att lägga dem i fönsterkarmen och att hänga upp hela kvistar i fönstret men de skrumpnar bara ihop (om de inte redan är rätt så mogna). Ska testa att lägga dem mörkt!

Anonym sa...

De låg inlindade i lite papper i en kartong, tog lååång tid, men det var värt det!